Etsitkö kumppania nettisivujen tekijäksi?

Teen enimmäkseen pienille ja keskisuurille yrityksille verkkosivujen toteutuksia WordPress julkaisujärjestelmällä. WordPress mahdollistaa sivujen päivittämisen itse tai voit jättää päivitykset SulkaSuunnittelun hoidettavaksi. Järjestelmän ylläpidon päivitykset kyllä kannattaa tilata aika-ajoin, koska WordPress on maailman suosituin julkaisujärjestelmä, johon voi kohdistua hyökkäyksiä.

Pähkinänkuoressa WordPress -sivuston tekeminen

  • Tarvitaan Domain ja Webpalvelin, jossa on  MySQL-tietokanta. Tarvittaessa hoidan myös webhosting tilaukset.
  • Palvelimelle asennetaan WordPress avoimen lähdekoodin  ilmainen ohjelmisto.
  • Mietitään sisältöä ja kartoitetaan toiveet ulkoasusta. Tämän jälkeen etsin sopivan Teeman. WordPressiin löytyy löytyy niin maksuttomia teemoja, kuin maksullisiakin. Maksulliset teemat ovat yleensä alle 100 €. Teen aina asiakkaalle yksilölliset ulkoasut, vaikka pohjalla käytetäänkin jotain teemaa. On tärkeää että saat juuri sellaiset sivut kuin haluat.
  • Lisäosat (Pluginit). Lisäosilla rakennetaan ne ominaisuudet ja toiminnot jotka juuri sinun sivustolle tarvitaan.
  • Päivitykset! WP:ssä täytyy huolehtia päivityksistä. Lisäosia ja wordpressiä voi päivittää hallintapaneelista itse tai voit tilata esim. kerran vuodessa päivitys, jossa otetaan varmuuskopiot tiedostoista, tietokannasta ja päivitetään kaikki. Tämä on yleensä parin tunnin homma.

Sivut ilman  sisällönhallintajärjestelmää

Nettisivut voi hyvin toteuttaa myös ilman WordPressiä. Silloin kun et itse aio nettiselaimella päivittää sivustoa, niin kevyempi ja huolettomampi vaihtoehto on tehdä sivut html-tiedostoina. Html-tiedostolla toteutetuilla sivuilla ei tarvita lisäosien päivityksiä ja muutoinkin sivusto ei ole niin altis hyökkäyksille kuin WordPress. Html-tiedostoilla saa myös mobiiliystävälliset sivut.

Tekstit, kuvat ja hakukoneet

Tarvittaessa myös tekstisisältöjä voidaan miettiä yhdessä. Valokuvauksen jätän ammattilaiselle, mutta käytössäni on hyvä kuvakirjasto. Sivuja tehdessä pidetään aina mielessä hakukoneilla löytyminen. Kun sivut tehdään oikein, ei välttämättä tarvita erillistä hakukoneoptimintia.

Välimatka ei ole este yhteistyölle, koska sivuja tehdään salasanalla suojatusti palvelimelle. Voimme yhdessä laatia sisältöjä ja muokata ulkoasua toivotuksi.


Poimintoja tehdyistä nettisivuista:

Klikkaamalla kuvaa, pääset suoraan nettisivustolle