Tutustutaan

Nettisivujen tulisi olla linjassa yrityksen toiminnan kanssa. Siispä yleensä projekti alkaa tutustumisella yrityksen toimintaan, tuotteisiin/palveluihin ja asioihin joita halutaan viestiä.  Yhdessä suunnittelemalla löytyy sopiva ulkoasu ja sisältö.

Toteutetaan

Työskentelen Adobe CC -ohjelmistoilla
Jos sivustoa on tarkoitus päivittää asiakkaan toimesta valitaan useimmiten WordPress -järjestelmä. Mikäli sivujen päivitystä on harvakseltaan kannattaa nettisivut toteuttaa käyttäen valmiita responsiivisia templateja, jotka muokataan kullekin sopivaksi. WordPress -sivusto koostuu itse järjestelmästä sekä siihen tehtävästä ulkosuteemasta ja ominaisuuksia varten ladataan lisäosia. WP:ssä täytyy huolehtia osioiden päivityksistä, kun taas tiedostona toteutetut sivut eivät ole niin alttiita hyökkäyksille ja html/php -tiedostojen päivitystarve on pienempi.

Tarvittaessa myös tekstisisältöjä voidaan miettiä yhdessä. Valokuvauksen jätän ammattilaiselle, mutta käytössäni on myös laajat kuvakirjastot. Välimatka ei ole este yhteistyölle, koska sivujen valmistumista voi seurata salasanasuojatuilla sivuilla.

Tekniikka ja tuki

WordPressistä ollaan montaa mieltä. Itse pidän sen muunneltavuudesta ja monipuolisuudesta. Mutta WP:llä tehdessä pitää tietää mitä tekee. Hyökkäykset WordPressiä kohtaan ovat yleistyneet valtavasti. Näitä hyökkäyksiä vastaan onneksi on paljon tehtävissä. Sivuston toiminta turvataan pitäytymällä turvallisissa lisäosissa ja huolehtimalla päivityksistä asianmukaisesti.

Hyvin usein sisällön saatuani sivusto toteutetaan “Avaimet käteen” -periaatteella, joten voit rauhassa keskittyä ydinosaamiseesi. Hostingpalvelut (domain ja webhotelli&sähköpostit) hoituvat myös kauttani. Voit myös itse hankkia webhotellin.


Poimintoja tehdyistä nettisivuista:

Klikkaamalla kuvaa, pääset suoraan nettisivustolle