Valikko Sulje

Haluaisitko lisätä mökkisi vuokrausta sesongin ulkopuolella?

Työskentelen paljon matkailuyrittäjien kanssa, joten minulle on muodostunut käsitys onnistuneista mökinvuokraajan nettisivuista. Mm. panostamalla kunnollisiin verkkosivuihin, voit lisätä myyntiä myös sesongin ulkopuolella.

On selvää, että perusasiat pitää löytyä sivuilta ja ssl-salaus (https-alkuinen osoite) olla käytössä. Sivustolla liikkuminen tulee olla sujuvaa ja turvallisinta on pitää totutut asiat totutuissa paikoissa. Persoonallisuus ja vuokrattavan kohteen fiiliksen tuominen myös nettisivuille on tärkeää.

Viisi vinkkiä mökkivuokraajan nettisivuihin

 • Tutustu millä sanoilla tai termeillä sivuillesi tullaan. Moni testaa sivujensa löytymistä etsimällä sitä tiedetyllä yrityksen nimellä. Ne hakusanat, joilla oikeasti asiakkaat päätyvät sivuillesi ovat mitä erilaisempia. Ota käyttöön maksuton Google Analytics -palvelu. Sieltä löytyy mm. tiedot siitä, kuinka hakusanoilla on päädytty sivuillesi. Muista myös paikalliset hakusanat. Huomaathan, että oman tietokoneen aiemmat haut vaikuttavat hakutuloksiin. Kokeile siis eri laitteilla, yksityisessä selainnäkymässä ja ennenkaikkea yritä asettua asiakkaan asemaan.
  • VINKKI: Jos haluat katsoa mitä kaikkea sivuistasi löytyy, kirjoita googlen hakukenttään site:www.omadomain.xx

 • Varmista että sivut toimivat kännykällä. Mobiilikäyttö on yleisempää kuin tietokoneella selaaminen. Tarkista että selailu sivustolla on helppoa. Kun sivusto toimii hyvin mobiililaitteilla, se parantaa myös googlenäkyvyyttä. Itseasiassa Google ei käy läpi sivuja, jotka eivät ole mobiiliystävällisiä.
  • VINKKI: Vaikka testaussivulla ei ole uusimpia puhelinmalleja, voit testata sivustosi näkymistä kännykällä täällä: https://mobiletest.me/

 • Panosta kuviin, joissa on tunnelmaa. Vältä kuvakirjastosta ostettuja kuvia ja pyri näyttämään tilat sellaisena kuin ne oikeastikin ovat. On aina mukava, jos asiakas yllättyy positiivisesti saavuttuaan mökille. Jos mahdollista, käytä ammattilaista valo- ja videokuvauksissa. Panostus maksaa itsensä takaisin.
  Kuvien tiedostokoko ei saa olla liian suuri, koska hitaat sivut eivät houkuttele. Jos haluat testata sivuston nopeutta voit tehdä sen täällä: https://pagespeed.web.dev/
  • VINKKI: Nettisivulla monikäyttöisempiä ovat vaakamalliset kuvat, ne eivät vie tilaa pystysuunnassa ja toimivat paremmin mobiilissa


 • Mahdollista mökin vuokraus online. Iso osa ihmisistä ei halua soitella tai laitella sähköposteja varatakseen lomapaikkaa. On hyvää palvelua, jos mökin pystyy varaamaan samantien. Varausmaksun maksamalla sitoutat asiakkaan.
  Monet vuokraajat kokee, että on hankalaa toteuttaa varausominaisuus omille sivuille. Hankaluuden laajuus riippuu, millä alustalla sivut on tehty. Työltä ei voi välttyä, mutta kun hintaportaat ja muut säännöt kerran tekee, niin työ helpottuu pitkässä juoksussa ja mikä parasta: saat lisää myyntiä!
  Mikäli mökkiä ei voi varata netissä, ainakin varaustilanne/-kalenteri olisi hyvä olla näkyvillä. Tämä vähentää turhien yhteydenottojen määrää ja helpottaa yrittäjän työtä.
  • VINKKI: Oletko tutustunut Johkuun? Sillä saa tehtyä koko sivuston. Maksut ja varaus hoituu Johkun kautta. Kannattaa tutustua, jos et muutoin kaipaa sivustolle isoja erikoisuuksia.


 • Käytä avuksi teknologiaa tekstien käsittelyssä. On tärkeää, että sivuston tekstit suomeksi ja kieliversioilla on oikein. Tietty osa ihmisistä – itseni mukaanlukien – ei vain pääse huonosta vaikutelmasta eroon, jos sivustolla on useita yhdyssana- tai kirjoitusvirheitä. Omille kirjoitusvirheille tulee myös sokeaksi, siispä kannattaa luetuttaa tekstit myös jollain muulla ennen julkaisua.
  • VINKKI: Käännöksissä tekoäly on hyvä apu raakaversioiden tekemiseen, mutta ammattilaisen työtä ei tekoäly voita. Usein kun suomenkieliseen tehdään pieniä muutoksia, ne jää tekemättä kieliversioihin. Näihin pikkukäännöksiin ChatGPT on hyvä apuri.